Baka baka liten kaka..

... Det är väl aldrig för sent på kvällen för att baka!
Hade många halvbruna bananer i fruktkorgen så det fick bli en banankaka denna gång :)
 
 
Receptet är hämtat från kokaihop.se
 
 
 
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st mogna bananer
100 gram smör eller 1 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
1 dl
mjölk
 
 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.
  3. 3. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
  4. 4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. 5. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
  6. 6. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. 
  7. 7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den ser klar ut..
  8. 8. Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
  9. 9. TIPS: Banankakan håller sig bra i kylen och blir till och med godare efter 1-2 dagar då banansmaken kommer fram ännu mer. Banankakan går bra att frysa.
 
Den blev verkligen jättegod! Tar med mig kakan till jobbet imorgon :)
 
 
 
Godnatt ♥
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0