Slappa morgon..

... Åh vad jag ääälskar att kliva upp preciis när man vill och snusa omkring i morgonrock hela morgonen och göra det man känner för! Fler lediga dagar till folket! Och vad händer idag då tro.. Vädret ser grått och tråkigt ut så några uteaktiviteter blir det nog inte. Nu ska det göras brakfrukost och kaffe! Lillplutten såg ut att sova så skönt när jag vaknade för en stund sedan!!:)


Måndagkväll

... En negativ sak har jag nu upptäckt med att blogga från iPad. Det går inte att lägga upp bilder! ( förutom de man har i arkivet på blogg.se)? Eller är det jag som gör fel? Hmm aja..
 
Åkte iväg och pantade vårt berg till burkar och petflaskor. För pengarna blev det ett berg skithuspapper typ haha. Serla det ska va, mycket viktigt! Nu blir det nog lite poppa popcorn och mys i soffan, det är typ vad jag har ork till nu! Finvädret försvann btw, nu är det kyligt och gråmurrigt ute.. Svenska sommar.. 
 
Nä nu ska det sneglas på Lotta på Liseberg!
 
 
Det får väl bjudas på en gammal bild då! 
Jag och Jens förra sommaren då vi åkte med Warren :)
 

Lite nytt till..

... Hemmet! Gjorde en liten beställning på nätet från http://trend4you.se">http://trend4you.se">trend4you.se för en vecka sedan. För några dagar sedan fick jag hem beställningen! Supernöjd med innehållet! Det fick bli en ny dörrmatta, en hållare till kaffefiltren och lite småfåglar till uteplatsen :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/909604/images/2012/pic_5016be06e087c34f730001da.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/909604/images/2012/pic_5016be06e087c34f730001da.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/909604/images/2012/pic_5016be06ddf2b341a5000060.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/909604/images/2012/pic_5016be06ddf2b341a5000060.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/909604/images/2012/pic_5016be1dddf2b3170000016b.jpg" class="image">


Måndag

... Och då hade man jobbat klart för dagen och laddar nu för en rejäl sovmorgon imorgon! Har jobbat hela helgen nu så det sitter verkligen inte fel. Super härligt väder är det ute också, typiskt att man skulle missa det idag då.. Hoppas på minst lika bra imorgon! 
 
Sitter ute nu med lite kvällsfika, känns inte som någon idé att laga mat när man kommer hem så sent, sen är Jens ute och åker båt just nu också så då får det bli enkelt :) Ikväll är det grillatsom Bollnäs också. Kan tänka mig att det är mycket folk inne i stan nu, mötte en massa cyklister när jag cyklade hem för en timme sedan. Tror ändå att jag blir hemma ikväll. Skönt med lite avkoppling! 
 
... På tal om vädret så verkar det som att det håller på och vänder nu, hoppas på en superfin augusti! 
 

Ojoj!

... Här har det stått stilla länge! 
Har dock inte hänt sådär supermycket ändå. Har jobbat mest varje dag och i torsdags när jag var ledig överraskade Jens mig på onsdagskvällen efter jobbet med att ha packat en väska och bokat hotell i Rättvik! Så vi brummade dit och gick ut och käkade supergod mat och knallade runt lite i staden, mysigt med den långa belysta piren :) På torsdag började vi dagen med hotellfrukost och sedan åkte vi rodel (läääskigt!). Men roligast var nog att vi sedan styrde kosan mot Leksand sommarland! Har aldrig varit där förut så det var väl på tiden :) Väl där badade vi, åkte rutchkanor och skojade på!
Även om det bara var en dag så var det skönt med en liten minisemester.
 
 
... Igår var jag Elin Jens och Robert iväg på Sägensafari. Det var verkligen en upplevelse och riktigt mysigt :) Får bli en till gång nästa sommar!
 
... Nu ska det bara ätas lite frukost innan det cyklas mot jobbet igen!
 
Ha en fin dag!♥

Måndag

... Då var det måndag igen och arbetet kallar. Dagen gick rätt snabbt då det är mycket att fixa med på måndagar, väldigt skönt!:) imorgon slutar jag kl 18 sen är jag ledig två dagar! 
 
Sitter och leker lite med ipaden nu, riktigt skön att blogga ifrån!:)
 
 
Godnatt allesammans!:)
 
 

En morot..

.. På ett ungefär!
Inledde min sjunde dag i rad på jobbet idag och imorogn tar vi den åttonde! Sedan skulle det ha blivit långhelg men tog på mig ett extrapass på söndag också och med det sagt och gjort så har jag unnat mig en ipad! Blev en vit 16gb med ett rosa (såklart) skydd till! Dock har den inte anlänt ännu men om nån vecka borde den komma. Måste ju säga att jag har länge varit emot ipad, eller ja inte emot men jag har inte sett något nödvändigt i apparaten i alla fall. Men efter att länge har funderat på en mini laptop tog jag mitt förnugt till fånga och det fick bli en ipad istället. Så mycket lämpligare att ta med sig överallt, och lätt att handskas med! Sen är det ju lämpligt att ha med till Gävle då man pluggar :)
 
Så nu längtar jag tills den kommer!!
 
Åh vad jag drömmer mig bort i både hus- och bröllopstankar nu om dagarna! Ge mig nåå av det dååå! :)
 
 
Min nyfunne vän! (snart iaf)
 
 

Onsdag!

... Arbetsdag 7/8, det tar sig! Idag kommer man dock inte orka göra många knop när man kommer hem, början 8 och slutar 19.15 idag. Ovant!
 
Nu har precis älskling åkt iväg till Norge för fiske. Ensaamt, tur att man är van att sova själv under veckorna! :)
 
Till helgen vette tusan vad som händer och sker. Tänker brassa upp en del till Finnis i alla fall och hälsa på borta i Sörbo :) Annars blir det nog bara att ta igen sig efter arbetsdagarna och ladda inför kommande dagar :)
 
Ett stort glas citronjuice för att skölja ner lite D-vitamin tabletter. Det lär ju behövas lite sånt under dessa solfria dagar... Ge mig sommar nuu!!!
 
Kaffe nu innan det är dags att ta sig i kragen och åka iväg! :)
 
Ha en bra dag!

Pip studio

... Har börjat samla på porslin från Pip studio och kan inte få nog av det underbara sortimentet de har!!
Vill ha allt på en gång!
 
Klickade hem två frukostskålar och två till muggar idag! Perfekt, nu vet man vad man ska önska sig i present/julklapp ett bra tag framöver :)
 
Jag tänkte först från början att jag skulle ha ett och samma mönster/färg på porslinet men varför det när det matchar så fint ihop med alla färger? Så jag kör hejvilt nu! Har dock funderingar på att välja en ljusblå grund till tallrikarna och assietterna :)
 
.. Bäddsetten från Pip skulle jag inte alls säga nej till! Gee mig!
 
Bilder från google
 
 
 

Ny vecka!

.... Då var det återigen måndag och ny vecka!
Veckorna bara springer iväg tycker jag! Nu blir det full rush fram till torsdag sen tar jag en efterlängtad långhelg. Längtar verkligen till en sovmorgon nu :)
 
.. På onsdag åker hjärtat till Norge för fiske så får tyvärr tillbringa min enda långhelg i sommar on my own! Trööök, men så äre :)
 
Nu lite frukost innan det är dax att bege sig mot jobbet för att se vad denna dag har ett erbjuda. Hoppas på en lättsam dag med glada kunder!
 
Ha en fin måndag!

Emaljkastruller

... Som jag har letat!!
 
Nu är letandet slut, hittade till överkomligt pris på lassesiryd.se!! :)
 
Bilder från google.
 
 
 

Tisdag.

... Idag väntar jobb aall day long! Typiskt nog ser solen ut att vilja stanna framme idag.. Har plockat undan lite tvätt och grejer nu på morgonen, tycker det är såå skönt när man kommer hem från jobbet på kvällen och det är städat och fint och man kan med gott samvete slå sig ner i soffan! Ikväll blir det nog en kik på allsång på skansen när jag kommer hem :)
 
Dricker lite växbo lin te nu till nyhetsmorgon. Mysigt att kolla på när man går upp tidigt :)
 
... Fick sådan lust att åka runt på en massa loppisar igår!! Måste säga det till mamma, att vi ska ta en riktig heldag och flänga runt en massa och fynda!!! :)
 
 
.. Kollade upp lite fakta om vad som händer och sker på furuviksparken i sommar nyss också. Det är verkligen ett måste för mig, att åka dit varje sommar. Det är sommar för mig :)
 
Nu lite frukost!
 
Ha en underbar tisdag
 
 

Baka baka liten kaka..

... Det är väl aldrig för sent på kvällen för att baka!
Hade många halvbruna bananer i fruktkorgen så det fick bli en banankaka denna gång :)
 
 
Receptet är hämtat från kokaihop.se
 
 
 
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st mogna bananer
100 gram smör eller 1 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
1 dl
mjölk
 
 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.
  3. 3. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
  4. 4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. 5. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
  6. 6. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. 
  7. 7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den ser klar ut..
  8. 8. Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
  9. 9. TIPS: Banankakan håller sig bra i kylen och blir till och med godare efter 1-2 dagar då banansmaken kommer fram ännu mer. Banankakan går bra att frysa.
 
Den blev verkligen jättegod! Tar med mig kakan till jobbet imorgon :)
 
 
 
Godnatt ♥
 
 
 

En måndag i hemmet.

... Denna lediga dag har jag ägnat åt lite städ och fix. Klippte gräsmattan och var fast besluten att bara ta halva och resten på onsdag då jag är ledig men energin tog över och jag klippte hela! Skönt då är den färdigklippt för denna vecka i alla fall. Sedan har jag tvättat undan det sista och nu är det duntäckena som tumlar runt i maskinen. Bytte till tunna härliga sommartäcken igår så nu får duntäckena tvättas och vikas in i linneförrådet och bo där till sena hösten :)
 
Nu är det bara lite dammsugning, dammning och kanske en golvtvätt kvar innan jag känner mig nöjd :) Solen lyser här idag i alla fall men det blåser på en hel del så det var verkligen perfekt utefixarväder då det svalkade skönt! Imorgon får det gärna regna lite för då jobbar jag hela dagen :)
 
.... På torsdag kommer Jens hem och har semester i fyra långa veckor :) Ska bli underbart att ha honom hemma så länge! Det är man inte bortskämd med minsann :)
 
Har spanat in riktigt fina kastruller i emalj från Ib.Laursen som gärna får flytta in i vårt katrullskåp!
Dessa finns på en hel del sidor på nätet att köpa i olika prisklasser. Billigast hittade jag på Grannfrun.se, där blir denna härligt rosa din för ynka 169kr :)
 
 
 

Helgen!

Åååh jag äääälskar när man skrivit klart ett inlägg och allt bara försvinner!!! AAAAAAAAAARGHHHHH!!!!!
 
 
... I fredags flängdes det runt en hel del på stan för att fixa lite inför lördagens trevligheter som bestod av en baby shower och sedan grillkväll med tjejerna! :) På fredagkväll blev det soffmys då det spöregnade ute hela natten.. Mysigt det åh :)
 
... På lördagen började vi dagen med att gå på husvisning! Verkligen supermysigt hus i grunden. Behöver dock lite nya tapeter, golv, målning och nytt kök och badrum så småningom. Låg verligen superfint alldeles vid älven med eftermiddags- och kvällssol! Ser framför mig ett långbord där på en midsommarafton! ååh :) Vilken dröm!
 
Efter visningen pyste jag vidare på en baby shower för kusin Johanna i Finnfara! För er som inte vet vad en baby shower är så är det en amerikansk tradition och i USA är det vääääldigt stort! Man firar att någon ska få barn och detta innan babyn kommit. Det är kvinnorna som firar och inga män brukar vanligtvis vara med under cermonin :) Vi åt/fikade, tävlade i frågesport, gav presenter och munnarna gick såklart under hela tiden! Mycket trelvigt hade vi!! :)
 
På kvällen kom tjejerna över hit så vi grillade/fikade och drack lite goda drinkar och hade det allmänt mysigt :) Jag och Linnea dansade (bokstavligen), ner på krogen senare på kvällen och där var vi fast på dansgolvet tills de stängde kan man säga. Mina fötter var som två blåvalar när det var dags att trampa hemåt! Invigde ju mina nya killer heels!
 
Igår, söndag, var det verkligen en söndag i vilans tecken. Städade och tvättade undan berget i tvättkorgen visserligen men annars blev det mest häng på soffan och läsning i sängen :) Mycket mys :)
 
... Idag är jag ledig och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir nog lite städ och plock antar jag. Kanske pyser iväg och handlar lite nödvändigt. Läsa ska jag också göra. Just nu läser jag Isabellas hemligheter av just Isabella Löwengrip. En väldigt bra bok! Man får en sådan push när man läser den :) Massa bra tips för att vara nöjd och att lära känna sig själv :)
 
Ha en fin dag! ♥
 
Drömde inatt att jag var gravid och hade en baota kula till mage! supermysigt ju, blev faktiskt besviken när jag vaknade och det inte var sant.. (Hoppas du läser detta Jens ;) ) ♥
 
Bildregn från helgen. Avslutar med en bild på skorna jag dansade in i lördagsnatt! :)
 
 
 

RSS 2.0