Kärlek

... Det är helt galet hur saker kan kännas så klockrena ibland. Så rätt.
Jag är så otroligt tacksam och lycklig över att jag får känna så för min underbara sambo..
Vi har varit tillsammans i 1.5 år nu och jag känner mig fortfarande lika kär och lycklig som första veckan.  Sitter just nu och ler för mig själv när jag lyssnar på musik på spotify som påminner mig om den första tiden vi hade tillsammans. de där första pirriga veckorna innan man riktigt blev tillsammans, då man upplever allt för första gången. Man minns allt så tydligt. Vad det luktade ute, hur det kändes i kroppen, vilken musik det spelades på radion.

Den första kyssen kom på en liten strand på campingen vid Vevlinge. Jag minns hur vi stod där på strandkanten och tittade ut över vattnet. Det var en ljummen sommarkväll och jag skulle ta studenten inom några dagar bara. Det blev en sån där kyss som känns som att man bara vill suga in all kärlek, glädje och lycka in i kroppen och aldrig släppa taget..

De första veckorna kändes så himla bra, det var liksom aldrig några tvivel. Det kändes som om man hade känt varandra hela livet. Som att livet nollställdes på något vis. Jag minns hur jag ville att tiden skulle gå fort fort fort i början! Det kändes så oseriöst och löjligt att säga "vi har varit tillsammans i 3 månader", jag vill kunna säga 5 år så folk förstod lika väl som jag att det var seriöst och äkta!

Låtar som påminner mig om vår första tid är:

Mats Ronander- Gör mig lycklig nu (Denna spelades ute på Långnäs den första sommarkvällen vi var ute tillsammans)

Betty Everett- It's in his kiss (Denna spelades också på Långnäs)

Grace- Inga kan älska som vi (Denna låten är verkligen speciell för oss. Vi poppade den jämt och ständigt i bilen när vi var ute och surrade)

Grymlings- Där gullvivan blommar (Denna spelades inte i början men när vi var på en liten "kärlekssemester" till åre i höstas på restaurangen som vi åt mat på)


Kvällen det blev vi ♥

Få bort stearinfläck

...Ett superbra tips som jag fick nytta av ikväll var att stryka med strykjärnet över stearinfläckar på dukar. har ni som jag en klatig sambo därhemma som spillt ut stearin på duken? Ja då lägger ni bara lite hushållspapper under duken på strykbrädan och strycker på medelvärme över fläcken så smälter stearinet och fastnar i pappret. Fungerar alldeles utmärkt! Inte en fläck kvar blev det!

.. Bra tips nu till jul då värmeljusen går på högvarv!



Julmarknad.

.. Idag var en ledig dag! Äntligen! Riktigt skönt att kunna sova ut och ta det lugnt en dag efter tenta plugg och jobb. Sov oförskämt länge idag men det var det värt! Flamsade runt i nattlinne fram till 13.30! Fy fy.. hade maratontittande på 16 and pregnant i x-antal timmar med en kopp kaffe i handen. Riiktigt skönt!

Lite pluggande hann jag med på eftermiddagen också! Nu jävlar ska jag sätta igång tidigt dena här gången.. Har ju en till tenta innan jul och har ju även bokat in mig på jobb de två helgerna innan det så nu måste jag ligga i och plugga om det ska hinnas med då man inte har helgerna fria.

.. Johanna hörde även av sig på eftermiddagen och ville ha sällskap till julmarknaden i Hå. Så det hakade jag på! var riktigt mysigt och massvis av saker hade de! Mestadels hantverk och så. Köpte en "skylt" och tunnbröd, mums!

Såå nu blir det lite tunnbrödsmörgåsar med oboy till Bonde söker fru!

Har tänt doftljus i hela lägenheten också så det doftar uuunderbart här! Är det något jag är så är det doftljusnarkoman! Mååste ha doftljus tända här hemma om kvällarna. Älskar när man kommer hem efter att ha varit på affären tillexempel och låser upp ytterdörren och välkomnas av en härlig doft av doftljus. Känns så hemtrevligt och välkomnande! Partylite och ikeas doftljus är det jag kör på för det mesta! (Har även önskat mig doftljus från voluspa i julklapp!)


En vääldigt passande skylt eller vad man ska säga! Katthår till tusen här hemma! ♥


Dyngkåt

.. Måste tips om Mia Skäringers föreställning "Dyngkåt och hur helig som helst" som har kommit ut på dvd om ni ännu inte har sett den, SE DEN! den är ruskigt bra och man skrattar samtidigt som man vill gråta. Hon tar upp allvarliga händelser men blandar det även med humor. Riktigt bra gjort!




Bröllopsfeber!

.. Kikade på "Kär och galen" på kanal 5 alldeles nyss och fick lite smått (läs mycket) bröllopsfeber!
Jag och Jens är förlovade och hade jag fått bestämma så hade vi gift oss inom ett år efter förlovningstillfället men så måste man ju anpassa sig till sin andre hälft och då blir så ikke fallet! Humpf!

Men inom 2-3år har jag förlängt mig till nu och hoppas få igenom det inom den tidsramen också, höhö!

Finns ju huur många fina bröllopsklänningar som helst! Jag kommer nog aldrig kunna bestämma mig.. Men jag har mina favoriter! ♥




Frisyren skulle jag vilja ha i liknande uppsättning som jag hade på studentbalen! :




Helgen.

I helgen är det första advent! kan ni förstå hur fort det faktiskt går!! jag blir helt surrig i huvudet när jag tänker på det..

Men vad mysigt det ska bli ändå! På söndag blir det obligatorisk adventsfika här hemma! Julmust, glögg och pepparkaka. Sen ska jag griljera skinka också så det blir en skinksmörgås med johnnys senap på!

Det är ju faktiskt väldigt lätt att griljera skinka om den är förkokt:

Ingredienser

  • 3 kg julskinka
  • 1 ägg
  • 3 msk senap
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 dl ströbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda 1 ägg med 3 msk senap och 2 msk strösocker. Pensla skinkan med blandningen och strö över 1/2 dl ströbröd.
3. Griljera i 200°C i ca 15 minuter tills skinkan fått fin färg. Räcker till en färdigkokt julskinka på 2-3 kg.

(recept från ica.se)


Milton och Felice.

... Våra små knasbollar har varit lite krångliga i magen nu de senaste veckorna så nu har jag satt dom på diet i en vecka för att få bukt på problemen! Så nu blir det endast ris, kokt fisk och morotspuré! Låter ju faktiskt ganska gott ju!



Tisdag.

...Sitter just nu dränkt i soffan av papper om toxikologi och fysiologi. Tenta på måndag! Är med andra ord ute i skaplig tid (för att vara jag)! Fick även redan på vår första tenta igår och den klarade jag! Skönt som satan att inte ha det hängandes över en, om man skulle ha fått gjort om den..!

Idag var det Gävle en sväng på förmiddagen, x-tåget ställdes in i morse så det blev ersättningsbuss. Trångt och jävligt! Hamnade dessutom bredvid någon med en fruktansvärd morgonandedräkt.. Mys. Tur att man somnade!

När vi var klara i skolan begav jag mig in mot stan för att inhandla lite julklappar. Så nu kan jag checka av båda mina bröder på listan! Väl hemma blev det lite plock, städ och matlagning. Kom på idag hur jäävla gött det är med husmanskost! Min sambo och jag är väldigt dåliga på det där med husmans, det blir lätt lite väl lyxigt! Men satan vad gott det är med köttfärsslimpa, rotmos och bacon och blodpudding och liknande. Tänk vad man aldrig uppskattade det när man bodde hemma! Och nu ringer man mammsen för att höra "hur hon gjorde.." när hon lagade den vardagliga maten där hemma just för att få det lika gott själv.



Har då fått en ren och fräsch soffa nu minsann! Har tvättat vartenda litet överdrag på den och sugit ur den rejält så nu är den ren och fin!

Imorgon blir det Gävle på förmiddagen och sedan hem och ta det lilla lugna (läs. plugga) till kvällen då det vankas Mary Kay konsultation hemma hos Sara! Inte helt fel när man sedan är ledig två dagar och kan ta tag i pluggandet på riktigt! I helgen blir det jobb på lördag och massa plugg förstås.



Önskelista!

Har gjort en önskelista inför jul! En jävla bra budgetlista faktiskt. Önskar mig inget dyrt i år! det är väldigt lätt att skriva önskelista om man är student kan jag ju tala om hehe. Ovant att inte kunna köpa det man vill ha! annars brukar det vara svårt att komma på vad man ska önska sig genom att jag alltid har köpt det jag vetat att jag velat ha varje år :)


Men här kommer listan:



Här har vi alltså:

*Sällskapsspel
*Saltstenslykta
*One tree hill säsong 8
*Vit fårskinnsdyna från Rusta
*Doftljus från Voluspa
*Vinglas från Åhléns
*Köpmannacheckar


Första klapparna färdiga!

Ja då var de första julklapparna inhandlade! Blev en till Jens och en till lilla Ella.
Blev två riktigt bra saker faktiskt hihi.
Idag sov jag över för första gången i år. Men det var nog på tiden åh!
Har jobbat två helger på släng nu, haft tenta och gått i skolan hela veckorna så idag blev typ första lediga dagen på nästan tre veckor.
Det gick bara inte att kliva upp! Så har det aldrig blivit förr..
Imorgon måste jag upp för då ska det dissikeras hjärta!


Johanna och jag tog som sagt en tur på stan idag och inhandlade lite julklappar bland annat.
Blev även en täckande dagcreme från Garnier som jag är spänd på att testa nu!
Den verkar vara riktigt bra faktiskt.
Har svårt för att använda foundation på vintern då jag har sån torr hy i ansiktet speciellt denna årstid.
Blir bara torrare av foundation så en fet täckande dagcreme brukar funka kanon!


Gulligt!

Fick en fin överraskning med posten i måndags. Ett fint gratulationskort för förlovningen och köpmannacheckar innehöll det från mina mostrar med familj! Stort tack! <3


Ska komma på nåt fint att köpa för dem :) det måste ju vara nåt som man alltid har kvar, en förlovningspresent vill man ju ha kvar länge och minnas!


Underbaart!!

Känslan av att krypa ner i sängen med missarna och en varm vetekydde efter en kämpig dag slår nog allt! Imorgon dock blir det ännu mysigare att krypa ner då älskling gjort klart sin jobbvecka och kommer hem!:)

Imorgon blir det gävle och föreläsning på förmiddagen sen ska jag hem och ta emot teknikern som kommer och ska imstallera vårt bredband, tack och lov!! Hoppas han lyckas!

Ser även fram emot helgen nu! Få sova ut och ha det lugnt och skönt :)

Natti!


Årets adventsljusstake

Såhär blev årets adventsljusstake! Rätt så traditionsenlig men svamparna skippade jag och körde på frostade äpplen och kanelstänger istället.

Mys!
Längtar tills första ljuset tänds!


En trött liten skit

Såhär trött var lille Felice härom dagen. Han är ju så sööööt när han sover. Man smälter varje gång!


Nu är det jul igen

Trodde att jag var 1.5 vecka tidig med julpynt men när jag tänkte efter så är det ju faktiskt två veckor kvar tills man får tända första ljuset! Men äh vad gör väl det, julen är så kort ändå så det kan lika gärna få komma fram nu så slipper man ta bort allt på en gång! Julgranen fåt dock vänta två veckor till höhö!

Känner att denna jul kommer bli jättemysig och fin. Förra julen var jag alldeles för stressad och överöst med jobb så jag jobbade hela julhelgen inklusive julafton plus att vi höll på och flytta mitt upp i allt så jag hann inte känna av mycke till jul det året. Jävligt tråkigt! Så denna jul ska bli bättre!

Känner verkligen för att pynta till det och baka saffransbullar, laga julskinka, baka julgodis och allt det där! Till och med missarna har fått ett juligt underlägg till sina matskålar! Hihi.

Idag inledde vi den nya kursen i skolan! Intressant! Hämtade även hem ett rosa litet skrivbord så nu har jag ställt upp skrivare och allt på det så det ska bli lämpligt att plugga och ligga i!

Nej nu ska jag gosa ner mig med lurvisarna och vetekudden! (vad gjorde man utan vetekudden?? Jävligt uppskattad såhär års!)

<3


Krups

Investerade i en ny kaffemaskin igår. Kände att det var dags för en ny då Jens gammel nog brygger en aning starkare än den borde och då kannan är trasig. Lika bra att köpa en ny och slå till stort på samma gång! Det lär ju gå åt en del koppar kaffe under studietiden så den måste ju hålla.. (Intalar mig att det visst var ett bra beslut att köpa en kaffemaskin för ett par tusen..)

Men som sagt, den kommer att gå varm här hemma! Kombinerad espresso och bryggkaffe it is!

Tänkte även in på Kahls i Gävle nåt tag och köpa lite finare kaffe att testa med, och lite essenser! Och chokladpraliner till... Muuuums!


Aja, här har ni den i alla fall! :


Tentaångest!

Buuuuuhu. Tentadags idag! Laddar med kaffe och sistaminuten plugg just nu.. Men äh, det får välgå som det går! dagen till ära så fyller älskling år också. Så imorgon när han kommer hem blir det smörgåstårta och kaffemys! Härligt att komma hem till sådant och ta det lugnt efter att man jobbat hela dagen. Sen så är jag ledig nästan en vecka innan nästa kurs börjar! Jag tror man lär sig något i varje kurs som man tar med sig till nästa. Denna gång har jag i alla fall lärt mig att börja läsa kurslitteraturen liiite tidigare! Så kanske hugger in på den fetaste med enda boken som innefattar nästa kurs redan i veckan så man är på G! Nästa kurs blir nog riktigt intressant. Humanbiologi. Hoppas och tror eller nä fan jag VET att jag har en massa bra förkunskaper inom det då jag läst natur på gymnasiet och har både biologi A, B och breddning med mig! Frågan är ju bara om kunskapen sitter kvar därinne.. Om inte så lär man ju känna igen en hel del i alla fall! Längtar i alla fall tills kursen drar igång! Yiiho!

RSS 2.0