klassåterträff!

Nu är vi uppe i en planeringn av en klassåterträff sedan vi gick i nian. Så i maj kommer vi att träffas igen en kväll och ha trevligt tillsammans. Kommer bli grymt roligt att se alla igen och få veta vad alla gör idag, trots att det bara var tre år sedan vi slutade så har alla förändrats sjukt mycket och vissa känner man knappt igen.

Jag och Gabbe ska stå för kvällens aktiviteter och underhållning så nu ska vi grubbla på en massa skoj som vi ska hitta på med gänget!


Här är en bild på mig sommarlovet innan nian. kan tänka mig att jag är rätt olik mig. Haha!


Scrubrondeller

Antar att dessa har funnits ett tag kanske, men upptäckte dessa för bara nån vecka sedan. Har inte provat de än men de verkar ju hur praktiska som helst!

... Det är alltså som vanliga make up pads fast ena sidan är täckt av fina blåa korn som funkar som scrub i ansiktet och tar bort döda hudceller. Hur praktiskt som helst! Slipper man köpa någon scrubcreme. Dessa använder man två gånger i veckan, en förpackning innehåller 30st och den kostar ca 26kr.


Ska inhandla en snarast!





Thaistekta kycklingbullar.

Inte trodde väl jag att man kunde få träningsvärk av att gå med stavar, men det kan man kan jag tala om! I alla fall bak vid skulderbladen..

...Idag var det jag som stod för matlagningen här hemma. Det blev thaistekta kycklingbullar med sweet chili sauce och röd quinoa. 





Ingredienser (4pers)

 

400 g

kycklingfärs

3 st

salladslökar

1 st

röd chili, t ex spansk peppar

1 msk

ingefära, färsk finriven

1 msk

lime, pressad

2 msk

ostronsås

1 msk

fisksås

3 msk

sesamfrö

2 msk

rapsolja

Tillbehör:

 

sweet chili-sås

 

grönsallad

Tillagning

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.

1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.
3. Forma den lösa färsen till bullar.
4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad






Nu ska jag ta tag i "läxhögen", usch. Så man längtar till studenten nu alltså. ska bli så skönt att jobba i sommar och tjäna lite pengar så man kan unna sig lite fin fina saker och spara lite till framtiden!



 


Måndag.

Alltid lika roligt med måndagar, ny vecka, nya möjligheter och en vecka närmare studenten! (Okej riktigt så positivt tycker jag inte om måndagar men..)

Idag blev det en boxningspass med Gabbe på idrotten, fick göra vad vi ville så vi körde egen boxning i c-hallen. Skitroligt! När man kom hem blev det raskpromenad med stavar med Johanna. Så idag har man varit duktig med motionerandet!


...... Nu har jag skrivit klart svenskatalet också, så nu är det bara att ta tag i det andera svenskatalet till c-kursen.. Kul! Fast, det är bara ett utkast så det behöver ju inte vara så perfekt. Sen är det ett intressant ämne också. Skriver om hundadoption från Spanien, Portugal. Sådana hundar som folk slänger i containrar (Jävla idioter!!) och liknande som sedan ett hundhem vid namn Hundrondellen tar hand om och adopterar bort.


Nej nu ska jag ta tag i skrivandet, så kanske man hinner med något roligare ikväll också!





Vadå vill ha den där tatueringen NU?! Snart så!




Back on track!

Lite så känns det nu faktiskt. Trots den ringa summan man får av den så snälla staten till studiebidrag så ska jag investera i ett gymkort, äntligen! Som jag har saknat det! Jag och Gabbe tränade väldigt mycket tillsammans i höstas tror det var, och hade sån otroligt bra anda tillsammans. Vi sporrade och peppade varandra och det var riktigt roligt att träna! Sen att vi hade ett gemensamt favoritpass var ju inte så dumt det heller! Boxningen har både jag och Gabbe saknat väldigt mycket sedan vi slutade.


.. Men nu ska vi ta rummen ur röven och köpa ett kort för att komma igång igen! Det är sjukt hur mycket bättre man mår, och hur stark och stabil man känner sig i kroppen efter att ha tränat bara några gånger! Core, som vi var på i onsdags är en typiskt sådan träning som ger resultat på en gång. Själv är jag väldigt svag i bäcken och svanken och svankar mycket pga av det. När jag tränade core en till två gånger i veckan under en längre tid kände jag tydlig skillnad i hållningen och rätade upp mig rejält. Så alla som vill ha en snygg och bra hållning borde träna core!



"Core är ett av våra populäraste pass! Träningen ger snabbt resultat och skapar en bra grundstyrka för övrig träning och vardagssysslor.
Coreträningen stärker dina mag- och ryggmuskler, dvs bålmusklerna och ger dig en god hållning och ökad kroppsmedvetenhet. Övrig träning blir effektivare pga din ökade kontroll."

Core och boxning är de pass jag kommer satsa på nu. Nu jäklar!


Lördag

Igår vankades det fest! Hoffmaestro spelade på tuppens och innan utgången träffade jag Carola, Christina, sandra och Jossan. Vi åt tacos, cheescake, spelade spel, drack lite vin och hade det supertrevligt! På slutet kom ävebn Gabbe förbi och sedan var det meningen att vi skulle dra på tuppens och de andra stanna kvar men de rycktes med av utgångskänslan och följde med de också!


Blev en rätt så tidig kväll så jag låg nog i sängen vid halv tre, vilket kändes väldigt skönt faktiskt. Sen att man vaknade redan halv nio idag var inte så jätteroligt.

Idag har jag en hel del skoluppgifter att börja på som jag borde ha gjort för längesedan.. Dum som är så skjuter man ju upp det så länge det bara går. Men snart så är det över också och studenten är här! Tänka sig att det inte alls är lång tid kvar nu, bara några enstaka veckor! Det är liksom första maj nästa helg!?! Helt galet..



Valborg nästa helg.. "Alltså svenskar, de tar varje chans och gör det till en högtid så det kan dricka alkohol!" Haha, så pinsamt sant faktiskt. Konstigt nog börjar man tröttna mer och mer på sånt, har en känsla av att jag kommer vara skapligt less på allt som har med alkohol att göra efter studenten!





Nä skulle man ta och börja på talet kanske.. Hua!






Jag och sara "grillar" sommaren 2007.




Anja.

Tänka sig att en sådan liten plutt kan betyda så mycket och skapa sådan kärlek i sin omgivningen.
Anja är min familjs lilla ögonsten. Hon är snart 8 år och börjar bli rätt gammal för att vara en liten hund.
Trots sin ålder är hon fortfarande vår lilla bebis, och ja hon är nog mer bebis än hund också.
Ibland blir jag nästan osäker på om hon själv vet att hon är en hund. Haha.

Anja älskar mat och att gosa såklart. Sitter man i soffan och läser tidningen så kommer hon direkt och klättrar upp i knät och lägger sig i famnen. Att sova på någons mage är också en favorit!

...Att vara själv är däremot inget hon uppskattar särskilt mycket. Hon har en hel del divafasoner för sig också den lilla damen. Igår följde hon med mig till hemköp och jag hann bara svänga in på parkeringen så förstod hon att hon skulle få vara ensam i bilen medans jag gick in, då började hon genast grymta och smågnälla. När jag parkerat och låste bilen började hon skrika och yla som en jättebebis!

Likaså gillar hon inte när det är lerigt, blåsigt eller regnar ute. Regnar det vill hon helst inte gå ut och är det lerigt på gården går hon i stora cirklar runt lerpölen och går bredbant och lyfter hela tiden på tassarna för att slippa bli lortig. En rätt så uppskattad egenskap faktiskt då det sällan är skitigt inne pga av hunden i familjen!








Skrattar så jag dör!

Ojoj vad jag har suttit och skrattat för mig själv nu. Har upptäckt den skönaste bloggen någonsin! Har ni inte varit in på denna så måste ni ta en titt, speciellt på tjejens videos!



Den här tjejen är alltså muslim och har en humorblogg där hon bloggar om sin vardag men också om olika religioner och fördomar. Hon pratar om fördomar hon har mot svenskar och fördomar som svenskar har mot invandrare. Allt ur ett humoristiskt perspektiv, oftast! Verkligen jätteunderhållande, så härligt med människor som har egna åsikter men samtidigt är öppna och kan respektera andras.





Kolla in hennes blogg HÄR, och glöm för all del inte videoklippen som hon har lagt ut där hon för sina diskussioner om allt!






Fixat det sista..

Nu så är jag redo inför balen 2010! Var in med mammsen idag på guldfynd och hittade allt det sista jag sökte. Ett jättefint armband med matchande örhängen, sedan en väska också. Perfekt! Bokade även tid för fotografering. Så nu är det bara att sno på med tiden så balen är här snart! Ska bli så grymt roligt, att det äntligen är vår tur! helt sjukt vad tiden har gått fort! Måste komma ihåg att införskaffa en vattenfast mascara till balen och studenten, annars blir det nog panda-face! Glädjetårar såklart!


Var även iväg och tog mått för klänningen som ska sys in i veckan. Gash, älskar verkligen klänningen. Den är precis så som jag hade tänkt mig. Lite mer rosa än jag förväntade mig men men det var faktiskt en fin sådan. Lite is-rosa/laxfärgad kan man beskriva den som. Har dock lite olika färg i olika ljus. Blir nog bra! Ska ta en bild när jag provar den nästa gång tänkte jag.


Var iväg på core igår med Gabbe, går som en skadeskjutet djur idag. Vilken träningsvärk! Känns att det var längesedan jag var iväg nu! Tog en promenad när jag kom hem idag med Johanna för att på något sätt ta en "återställare" det sägs ju funka.. Haha.












Klä upp dig för din man!

"-Inte för att skryta men jag tycker ändå att jag och Kamran ser ganska bra ut tillsammans för att ha varit gifta så länge.. Ibland tar man ju kål på varann och.. Kan ju se hemsk ut efter ett tag.. Mene det är ju det jag säger att klär man alltid upp sig för sin man och han för mig då blir det ju alltid lite sådär lite rajtan tajtan eller lite kul! Tänk om jag skulle gå här i morgontoffler och en rulle i håret, det är ju det jag säger, It doesn't work. Gör dig fin för din man, och även dom på affären you met. Det är ett bra tips tycker jag.." Maria Montazami


Är hon inte helt underbart härlig så säg?


Kamran och Maria.







Vill ha!

Såg att Gina hade gjort om sin hemsida, mycket bättre än förut! Mycket snabbare om inte annat..




Hittade lite smått och gott som jag gärna skulle vilja klämma in i garderoben såklart:









Lördagen.

Blev en riktigt lång dag/natt. Åkte till Rengsjö och umgicks med flickorna på eftermiddagen/kvällen. Fick för oss att åka in till ica och köpa lite smaskigt till kvällen och varför inte spexa bilturen in med att bära turbaner och spela Doktor Bombay? Haha, ibland tar vi nog första pris i sjukaste idéerna..


Ett roligt citat som kom under kvällen var självklart av Almén:

Almén- Vet ni vad jag är rädd för?

Vi-Nää?

Almén- Att när man får barn, och man sitter och myser med dem i soffan på fredagkvällarna och äter godis, så måste man ju liksom dela med sig av godiset i skålen, tänk om de äter upp allt det goda innan jag hinner på det?




Åkte även in till Tranan sent på natten, träffade kusin vilket var väldigt trevligt! Var så längesedan sist..




Haha jag och Carola i 14-15års åldern.



Ge mig lite sommar tack!











Äntligen!

På måndag ska jag äntligen klippa mig, verkligen efterlängtat! Usch håret känns så slitet nu och med mina ovanor som att sitta och dra i håret hela tiden blir det ju inte dirket bättre. Måste sluta med det!

Sista klippningen innan balen blir det också, så håret hinner växa till sig lite så det inte ser så klippt ut på topparna. Verkligen nära nu!


Åt en riktigt härlig frukost i morse, den bestod av jordgubbar och mjölk, melon, smoothie och rostad macka. Mums!



Årets första..

Kubbspel ägde rum ikväll, riktigt mysigt och skoj. Även om jag fick spö men vad fan, några brister måste man väl ha. Höhö. Kvällen avslutades på Bangården och fika. Riktigt mysig kväll.

Blev en tidig kväll så funderar på att knäppa på någon film nu, fast jag är ju sämst på att kolla på film själv! Jag klarar inte av det, jag vet inte varför. Jag blir typ deppig av att göra det. Skitknas!


... Sökte en kurs på högskolan i Gävle som man kan sysselsätta sig med i höst om man inte lyckas få något jobb. Var ju sista dagen att anmäla sig till utbildningar igår. Kursen heter Kostvanor och näringslära ut ett hälsoperspektiv och är på 7.5 högskolepoäöng så det är en kort kurs. Den verkade intressant i alla fall och eftersom jag har hälsopedagog/terapeut i tankarna så kan det ju vara bra att läsa en kurs som ingår i den utbildningen så vet jag lite mer om det är något för mig.






Kärleksnäste?

Efter att ha kommit i säng sent igår hoppades jag på att jag skulle somna snabbt. Vilket jag gjorde men fick ett rent ut sagt onormalt och hemskt uppvaknande bara en timme senare.. 01.30 vaknar jag av att det är nåntong som skriker och då menar jag verkligen SKRIKER alldeles utandör min dörr. Först blev jag så rädd att jag inte kunde röra mig, vad fan var det som lät?!? När jag vaknat till och satte mig upp i sängen så hörde jag att det var två djur. De skrek och skrek i säkert en halvtimme. Var så näre att öppna dörren och skrika åt dem att hålla käften, så irriterande! Spelade in ljudet på mobilen och visade mamma och pappa det på morgonen för att få veta vad fan det var som stört min nattsömn.. "Ja det är ju april nu, då brukar katterna ha mysigt tillsammans.." fick jag till svar, jaha.. Kul!

.. Förra våren blev jag nämligen utsatt för en liknade situation, fast då var det två skator som flög in i mitt fönster och hade det som "stöd" medans de "delade med sig av sin kärlek till varandra".. Även då låg jag och sov och vaknade till det! Herrejösses..










Lycklig!

Underbara dag, var längesedan jag var såhär glad nu. Man kan ju inte annat än må bra när solen tittar fram på riktigt! Sen att det skulle bli ännu bättre väder i morgon känns ju bara superdupermega härligt!

Var ute på en promenad med Johanna alldeles nyss, tog med lilla Anja också. Var så pigg och alert på hemvägen att det blev ett och annat glädjeskutt!

....Nu sitter jag på inglasade och avnjuter lite bra musik medans jag samlar lite kraft till att ta tag i plugget. Har varit en alldeles för lång dag i dag. vaknade 05.50 och var tvungen att gå upp, sedan när jag kom till skolan 07.30 fick man reda på att man började kl 13.. Det var ju inte sådär superroligt. Men det gjorde mig inte så mycket, hade trevligt sällskap och sen skrev jag ut rapporten som skulle in och lite annat. Sen vände jag ju tillbaka dygnet lite också så nu hoppas jag att jag somnar i normal tid ikväll!



Vårtecken!


Fick bära lillskrutten över åkern på vägen hem, med sina divafasoner vägrar hon ju gå där det är blött och kladdigt. Väldigt bra faktiskt då hon inte blir så skitig! Haha.







Balklänningen.


Usch vad nervös jag var idag när jag skulle
prova balklänningen och se den för första gången! Jag hade inbillat mig att jag hade gått upp 25kg och inte kunde ha den alls, typ.. I alla fall så fick jag ju välja färg via en färgkarta vilket inte är det lättaste då man bara ser färgen i en liten, liten ruta och inte vet alls hur den ser ut på själva klänningen. Jag valde en färg som skiftar väldigt mycket, i ett ljus är den ljusrosa, i ett annat mörkrosa/chapagnefärgad. Aa skitsvårt att förklara. Idag när jag jag skulle se den i verkligheten var jag minst sagt NERVÖS! Tänk om den skulle se helt konstig ut! När jag kom in i rummet och såg att den hängde där på kroken var första tanken, "Herregud, jag kommer se ut som en rosa gris eller nåt.." men när jag kollade närmare på den och såg den i olika ljus var den verkligen jättefin.

....Sen trodde jag ju även att den skulle vara för liten nu då jag tog måtten för den i januari. Det visade ju sig inte stämma riktigt. Den var nämligen för stor, riktigt stor. Så var tvungen att hålla i den för att den skulle sitta uppe. Så den måste sys in en del. Kommer bli riktigt bra när den väl är färdig!

Måste slänga in en bild på den igen bara för att.. :)








Sitter och kikar på olika håruppsättningar nu. Upptäckte föresten att det är närmare sju veckor kvar nu, SJU VECKOR? Herrgud, snart går man i pension också!


En liten update.

Sista dagen på lovet, vart tog det vägen egentligen?
Men snart är det helg igen.. Eller nåt.
har varit in till stan till Sara idag en en sväng och skrivit klart uf-rapporten. Nu är det bara diskussionen kvar som man skriver individuellt sen så är skiten klar!



...Igår firade vi Johanna som fyller 19 i morgon. Blev bjudna på mat hemma hos henne, sedan var vi ut en sväng. trevlig kväll!


Nu så ska jag ge rummet mitt en snabbstädning sen får vi se vad som händer!




BUS

Vita Liberata Rich Silken Chocolate Tinted Self Tan

Rich Silken Chocolate är en tunn matt self tan som ger ett omedelbart solbränt utseende och varar i upp till 7 dagar. Rich är den mörkaste Self Tan Vita Liberata har utformat hittills med en omedelbar rik "chokladig" finish. Den luktar inte, torkar på några sekunder och lämnar huden mjuk och brunbränd. Bör appliceras med appliceringsvanten/latexhandskar.

  • Fri från parabener & parfym.
  • Ekologisk DHA.
  • Ej testad på djur


Info hämtat från eleven.se





Beställde hem denna från Bellme.se i veckan, hoppas på bra resultat utefter de bra recensioner produkten har fått!





Lillördag!

Ikväll blir det fetstligheter som står på schemat. Ska ut och äta med ett gänng härliga vänner. Ska bli grymt trevligt, speciellt då jag inte träffat en av dem på nåt.. År?! Kommer nog bli en riktig nostalgikväll då vi pratar om en massa härliga gammla minnen. Ska nog ta med mig kameran för en gångs skull!


.. har precis tagit en dusch nu och skrubbat mig och smörjt in mig med lite bus. Hua, den här vintern har fått mig att se ut som om jag inte gjort annat än badat i blekmedel hela tiden. Tänk om man hade en solarium hemma och om det inte alls var så farligt för hälsan att sola. Det hade ju varit nåt!




Jag och Elin 2005-2006? Ska bli skitkul att se träffa dig igen! :)
(Att tillägga måste jag bara säga att kortet togs under en innebandytyrnering, därav militärkepsarna) Haha!





Mysdag!

Idag har jag sovit allt för länge, men det måste man ju få göra när man har lov! Får se till att vända tillbaka dygnen sen innan skolan börjar igen bara..

Har fastnat för Sims igen nu, installerade det precis. Så nu går jag och väntar på att den första bebisen ska komma! Haha.







Lite bilder från mitt lilla hus :)



Inspiration!

Någon som känner sig lite extra givmild idag? Jag vill ha!





Underkläderna kommer från Lascana och Caprice Lingerie.
Prisen för hela setten ligger på ca 500kr.
Korset, 300kr.  ♥

Jag blev precis kär..





Hur söt är inte denna serie från Greengate? Vill ha!

Kanna 399kr
Kopp med fat 155kr

Finns att köpa på olika inredningsbutiker och även på www.amorina.se


Balen.

Åh vad jag längtar till studenten och balen nu. Kan det inte bara säga POFF, så är det juni? Men men, det är inte så långt kvar ändå. :)

Har en del saker kvar att fixa till balen.
-Skor
-Väska
-Smycken

Sen så är jag redo, längtar till klänningen dyker upp. den borde komma i veckan.


Denna skrud kommer jag glida runt i. Fastnade för den redan förra året, så har inte haft någon klänningsstress iaf!


Dock kommer min klänning inte vara röd utan i den här färgen ungefär.





Den 3 juni nu tack!



Tatuering.





...Nu vill jag få tummen ur röven och komma i väg och få denna gjord snart! Skattepengar, komsi komsi!







En trevlig kväll!

Gårdagen började med en liten uppvärmning hemma hos Gabbe. Fick se hennes lägenhet, äntligen och gud så fint det var! Sedan begav vi oss till Lenninge på Gustaf, Pawel och Jonas fest. Var riktigt trevligt och det blev en grymt rolig kväll! Synd att vi inte slog grabbarna i shottävlingen bara. Hade ju suttit fint!

Efter Lenninge bar det av till Tuppens först, men där var skapligt dött så vi tog en nattpromenad ett gäng tillsammans till Tranan där det var bokstavligen knökfullt! Så där hade vi det grymt skojigt!

Utgången avslutades med en liten alkoholfri efterfest hos Jonas, där vi stekte bacon och skojade runt. Sedan for man och kröp ner i en gosig säng, och det satt bra kändes det i hela kroppen efter den långa kvällen.

.....Lite saker jag observerat så här dagen efter är: En snygg autograf på magen, ett fimpmärke på armen och ett lagom stort och fint  blåmärke nedanför axeln. Att fötterna har lite skavsår och blåsor kanske jag inte behöver nämna då jag hade nya skor. Sedan råkade jag ju naturligtvis spärra mobilen rätt tidigt under kvällen också, vad fick mig att skriva in fel pink-kod tre gånger då jag VET vilken kod jag har.. Det gjorde mig ganska less. Tur att andra kunde ha roligt åt det då i alla fall, när jag stod där och sa allt fult jag kunde komma på. Haha.




Mini me



Eftersom att min skönhetssömn endast bestod utav tre timmar i natt så har jag ägnat eftermiddagen åt att sova och ta det lugnt!


Nu spelas det bingolotto för fulla muggar, första gången på hur många år?
Inte fan vinner man nåt heller!











Kvällens outfit!

Ja men visst, jag har haft ork till att knäppa lite bilder, så här ser jag ut i dimman ikväll:






Black it is!



Kändis bebisar


Lopez med tvillingar.

Nicole Richie och dottern Harlow

Britney och Kevin med den förstfödde sonen.

Christina med sonen Max Liron Bratman

Brangelina med tvillingarna Vivienne och Knox Léon

Jessica Alba med dottern Honor.


Är det inte härligt med bebisar, extra roligt är det ju att se dessa små kändisbebisar tycker jag! Min favorit bild blir den på Christina med sonen Max Liron Bratman. Gud vilken vacker bild det var!

RSS 2.0