Chokladtryffelkaka

Ingredienser:

Botten:
150 g smör
2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Topping:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g blockchoklad mörk, hackad

Till servering:
1 liter jordgubbar, halverade
Vaniljglass


Värm ugnen till 175°C. Smält smöret, blanda i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.Grädda i ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna i formen.

Topping:
Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka upp. Tag av från värmen. Blanda i hackad blockchoklad. Bred ovanpå kakan och låt svalna.

Servera med jordgubbar och glass.

Recept från matklubben.se





Det där lät väl inte så pjokigt?!

Sen kommer ju älskade underbara sambo hem idag också! Vi han ju inte fira någon vidare Alla hjärtans dag i tisdags så vi tänkte mysa på lite extra nu i helgen istället. Håller med många om att alla hjärtans dag egentligen inte är så himla viktig att fira för visst ska man vara lika uppmärksam och kärleksfull mot varandra alla andra dagar också. ♥

Kommer nog dock få äta upp så gott som hela kakan själv då min man inte är nå vidare av en fikamänniska (Whaaaaaaat hållå??!!) Konstligt men sant! Själv är man ju fikoman ut i fingerspetsarna!


Ha en fin dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0