Thaistekta kycklingbullar.

Inte trodde väl jag att man kunde få träningsvärk av att gå med stavar, men det kan man kan jag tala om! I alla fall bak vid skulderbladen..

...Idag var det jag som stod för matlagningen här hemma. Det blev thaistekta kycklingbullar med sweet chili sauce och röd quinoa. 





Ingredienser (4pers)

 

400 g

kycklingfärs

3 st

salladslökar

1 st

röd chili, t ex spansk peppar

1 msk

ingefära, färsk finriven

1 msk

lime, pressad

2 msk

ostronsås

1 msk

fisksås

3 msk

sesamfrö

2 msk

rapsolja

Tillbehör:

 

sweet chili-sås

 

grönsallad

Tillagning

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.

1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.
3. Forma den lösa färsen till bullar.
4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad






Nu ska jag ta tag i "läxhögen", usch. Så man längtar till studenten nu alltså. ska bli så skönt att jobba i sommar och tjäna lite pengar så man kan unna sig lite fin fina saker och spara lite till framtiden!



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0