Thaistekta kycklingbullar.
...Idag var det jag som stod för matlagningen här hemma. Det blev thaistekta kycklingbullar med sweet chili sauce och röd quinoa.
Ingredienser (4pers)
400 g |
kycklingfärs |
3 st |
salladslökar |
1 st |
röd chili, t ex spansk peppar |
1 msk |
ingefära, färsk finriven |
1 msk |
lime, pressad |
2 msk |
ostronsås |
1 msk |
fisksås |
3 msk |
sesamfrö |
2 msk |
rapsolja |
Tillbehör:
|
sweet chili-sås |
|
grönsallad |
Tillagning
En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.
1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.
3. Forma den lösa färsen till bullar.
4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad
Nu ska jag ta tag i "läxhögen", usch. Så man längtar till studenten nu alltså. ska bli så skönt att jobba i sommar och tjäna lite pengar så man kan unna sig lite fin fina saker och spara lite till framtiden!
♥