Aunt Sally's blåbärspaj!

Ja ikväll är det jag som står för efterrätten, till middag serveras det enchiladas och till efterrätt blir det blåbärspaj. Var in på recept.nu och hittade ett recept som lät smarrigt från Leila bakar. Så det kan ju inte gå helt åt pipsvängen med det hela, allt hon gör ser ju så himla gott ut!
Här har ni receptet:


Ingredienser

Mördeg:
300 g kallt smör
8 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 st ekologiska ägg
1 msk kallt vatten (om det behövs)
Fyllning:
500 g frysta björnbär (två paket)
500 g frysta blåbär (två paket)
2 st citroner, rivet skal av
2 dl strösocker
3 dl potatismjöl
Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
Råsocker

Gör så här

1. Mördeg:

2. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.

3. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov.

4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

5. Fyllning:

6. Sätt ugnen på 175 grader.

7. Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen.

8. Rör ihop de djupfrysta björnbären och blåbären.

9. Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.

10. Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.

11. Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.

12. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0