Baka baka liten kaka..
... Det är väl aldrig för sent på kvällen för att baka!
Hade många halvbruna bananer i fruktkorgen så det fick bli en banankaka denna gång :)
Receptet är hämtat från kokaihop.se
3 st | ägg |
2 dl | strösocker |
2 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | kanel |
1 krm | salt |
4 st | mogna bananer |
100 gram | smör eller 1 dl flytande margarin |
5 dl | vetemjöl |
1 dl |
mjölk
|
GÖR SÅ HÄR
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
- 2. Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas.
- 3. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
- 4. Vispa ägg och socker pösigt.
- 5. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
- 6. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör eller flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
- 7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den ser klar ut..
- 8. Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
- 9. TIPS: Banankakan håller sig bra i kylen och blir till och med godare efter 1-2 dagar då banansmaken kommer fram ännu mer. Banankakan går bra att frysa.
Den blev verkligen jättegod! Tar med mig kakan till jobbet imorgon :)



Godnatt ♥
Kommentarer
Trackback